Tiramisu met limoncello en lemon curd

Gepubliceerd op 5 januari 2022 om 18:28

Tiramisu met limoncello en lemon curd :

ingrediënten Tiramisu :
# 500 gr mascarpone
# 95 gr suiker
# ongeveer 32 lange vingers ( boudoirs)
# 4 eieren
# 170 ml limoncello
# 280 gr lemon curd

Ingrediënten lemon curd: Lemon curd:
# 3 citroenen geraspt
# sap van 3 citroenen (100 ml )
# 200 gr fijne suiker
# 120 gr ongezouten roomboter
# 2 eieren

 

Bereiding lemoncurd:
# rasp de citroenen en pers ze ook uit
# Zeef het sap om velletjes en pitjes te verwijderen
# maak een bain marie , doe in een kom citroenrasp, roomboter en suiker .
# Zet de kom op een pan met een laag kokend water . Zet het vuur op middelmaat en laat ingrediënten smelten en roer tot een gladde massa
# nadien voeg je de citroensap toe en voeg dan de geklutste eieren erin
# regelmatig roeren
# de lemoncurd zou de dikte van yoghurt hebben duurde hier tussen 30-40 minuten. Bepaalt op hoeveel je de fornuis zet
# giet de lemon curd in een schaal en zet erop een plastiekfolie . Laat afkoelen
# terwijl de lemon curd afkoelt dikt hij ook nog verder tot de juiste dikte
# wanneer de lemoncurd helemaal afgekoeld is , doe je het in een pot en bewaar het dan in de koelkast. Het kan zeker twee weken blijven.

Bereiding Tiramisu:
# klop de dooiers ( geel van een ei) met de suiker tot een ruban ( tot het bleek is) . Hou de eiwitten apart
# voeg er dan de mascarpone toe
# nadien voeg je de lemon curd eronder
# klop dit tot een mooi mengsel# klop de eiwitten stijf met een mixer
# voeg er tenslotte 3 eetlepels limoncello toe en spatel ze voorzichtig onder het mengsel
# dompel één voor één de halve boudoirs en leg ze in aparte glaasjes . Je kan het zeker ook in een schaal doen
# verdeel wat mascarpone mengsel toe ( ik had een spuitzak gebruikt )
# daarop wat lemoncurd
# heb dit nog tweemaal herhaald
# laat de tiramisu enkele uurtjes “2-3 uurtjes “ opstijven in de koelkast
# smakelijk!

#tiramisu #yummy #recette #limoncello #lemoncurd #bakingismypassion #hungry

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.