Driekoningen taart

Gepubliceerd op 7 januari 2022 om 17:40

Driekoningen taart :
Een Driekoningen taart met heerlijke frangipane vulling.

Ingrediënten :
# 2 eieren geheel
# 2 vellen bladerdeeg
# 180 gr boerenboter op kamertemperatuur
# 115 gr suiker
# 120 ml melk
# beetje boter en bloem voor de taartvorm

# 175 gr zelfrijzende bloem
# snuifje zout
# 125 gr bloemsuiker
# 125 gr amandelpoeder , enkele druppels amandelessence
# 1 vanillestokje
# extra heel van 1 ei plus een beetje melk voor op het deeg te smeren

Bereiding:
# met een beetje boter vet je de taartvorm en vervolgens voeg je 1 eetlepel bloem over
# zorg dat er wat bloem openlegt en het overtollige bloem haal je weg

Beslag:
# klop de eieren met de suiker met een klopper( mixer)
# leg daarbij de stukjes malse boter toe
# voeg de melk er toe en klop tot het goed gemixt is

# meng nu in een aparte kom de bloemsuiker, zelfrijzende bloem, amandelpoeder, enkele druppels amandelessence en snuifje zout
# voeg er de zaadjes van een vanillestokje toe.
# meng dit mengsel goed door elkaar en voeg dit beetje bij beetje bij het beslag

# neem een vel bladerdeeg en plaats deze in de bakvorm.
# druk het deeg heel goed aan de randen
# haal de overtollige deeg weg met een deeg rol
# stort nu het beslag uit op de bodem
# wil je een verborgen boon plaatsen om te zien wie dit jaar koning of koningin mag zijn. Plaats dit dan in het deeg
# verwarm de oven op 175 graden
# plaats nu het tweede bladerdeeg boven het beslag en rol het uit met een deegrol
# maak in het midden een gaatje voordat het stoom kan weggaan
# met behulp van een mes heel lichtjes wat tekeningen maken. Niet doorsnijden
# meng 1 eigeel met een tikje melk en bestrijk de bovenkant van de taart ermee
# bak de taart gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven.
# laat de taart afkoelen
# smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.