Kriekentaart kaastaart

Gepubliceerd op 22 februari 2022 om 15:37

Krieken kaastaart :

Ingrediënten :

Bodem:
# springvorm 20 cm
# 210 gr Bastogne koekjes
# 105 gr gesmolten boter
Vulling:
# 250 gr mascarpone
# 250 gr room
# 100 gr smeuïge yoghurt
# 200 gr krieken sap
# 10 gr gelatineblaadjes ( 5 blaadjes van 2 gr gebruikt)

Glazuur:
# een bokaal krieken
# 200 gr krieken sap
# 2 eetlepel suiker
# 4 gr blaadjes gelatine

Bereiding :
# vet de bodem van de taartvorm en leg er een bakpapier eventueel erop
# de randen van de bakvorm heb ik bestreken met gesmolten boter
# begin eerst met een taartbodem
# doe de stukjes Bastogne koekjes in de blender met de gesmolten boter en mix deze
# lepel het kruimeldeeg met een lepel op de bodem en strijk zo egaal mogelijk plat
# laat deze nu minstens 1 uur afkoelen in de koelkast

# klop nu met de mixer de mascarpone, yoghurt en de room met de klopper
# giet nu de krieken door een zeef en vang het sap op
# neem 200 ml krieken sap en verwarm deze met 10 gr gelatine blaadjes
# voeg deze dan in de mengeling mascarpone yoghurt -room mengeling
# roer dit nogmaals goed
# giet deze mengsel nu op de koekjes bodemen laat minstens 6 uur opstijven. Ik heb het de hele nacht laten opstijven

# voeg nadien de krieken toe
# nadien verwarm 200 ml krieken sap met gelatine en nadien een beetje suiker tot de gelatine smelt
# en giet lauw over de krieken in de vorm
# laat dit nog enkele uren opstijven in de koelkast
# smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.