Ingrediënten: # 4 eieren # 220 gr melk # 180 gr suiker # 310 gr patisserie bloem # 1 zakje bakpoeder(16 gr) # 35 gr cacao poeder # 160 ml zonnebloemolie # beboter met boerenboter de bakvorm
Glazuur: # 120 gr zwarte chocolade # 100 gr room
Bereiding: # meng het bloem en bakpoeder in een kom apart # meng in een tweede kom de olie, suiker , de melk en de eieren één voor één met de garde # voeg nu de bloem gemengd met het bakpoeder bij de rest en mix goed met de garde # verdeel het deeg nu in twee kommen en voeg in ene pot het cacaopoeder # vet de bakvorm met boter # schep met één eetlepel het basis beslag # verwarm de oven op 175 graden # schep hierop één eetlepel het donkere beslag op het basis beslag # doe zo voort tot het beslag op is # bak de cake ongeveer 30-35 min # controleer of de cake gaar is met een satéprikker# laat de cake eventjes afkoelen
# chocoladeglazuur: # voeg de room met de zwarte chocolade au bain marie # voeg deze mengsel zachtjes over de cake # smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties