Een heerlijke caesarsalade met kip , zelfgemaakte croutons en een frisse dressing dat zou ik elke dag kunnen eten https://www.culinairevingers.be/ neem eens een kijkje op mijn nieuwe blog!
Dressing : # 2 eieren # 2 teentjes look # 1 geperste citroen en 1 eetlepel mosterd# 150 ml arachideolie # 100 gram natuuryoghurt # tikje pili pili
# 4 kippenbouillon( goed gekookt )
# voor croutons: # enkele toastbrood # klontje boter, olijfolie
# klein stukjes gesneden appels # sla,rucola, dille, mango(2 stuks) # granaatappel pitten # 4 eieren hard gekookt
Bereiding: # voor de dressing #breek de eieren ( alleen het geel gebruiken ) in een hoge mengbeker # het wit gebruiken we niet # pel de look en snij de teentjes in kleine stukjes # voeg ze toe aan het eigeel in de mengbeker # pers een citroen uit de beker en voeg er de mosterd aan toe # plaats de staafmixer in de pot en schenk al mixend de arachideolie toe, tot je een stevige mayonaise krijgt # schenk er dan pas de yoghurt bij de mayonaise en mix alles tot een romige dressing ( de yoghurt pas schenken als de mayonaise goed stevig is geworden, anders gaat het vloeiender zijn ) # voeg eventueel pili pili toe # mix alles goed in de dressing # zet de dressing even koel ( koelkast)
# snij de sla in stukjes
# snij met het broodmes enkele dikke sneden van het toastbrood van ongeveer 2 cm, snij het in dobbelsteen # verwarm een klontje boter met een scheutje olijfolie# zodra het braadvet heet is, bak je de dobbelsteentjes brood tot goudbruine knapperige croutons # leg er een vel keukenpapier in een diep bord en laat de warme croutons hierop uitlekken # vul een grote sla kom # voeg de stukjes kip erbij en de croutons # daarna voeg wat stukjes appeltjes, granaatappel pitten toe en enkele hard gekookte eitjes # schil en snij in repen de mango en voeg dit ook bij ( voeg er wat zout en peper toe # smakelijk !
Reactie plaatsen
Reacties
Super! Dank u x