Ingrediënten : # voor 1 kg geschilde aardappelen # 50 gr maiszetmeel # 25 gr bloem # zout en peper # olie zoals zonnebloemolie …voor te bakken
Recept mayonnaise : Alle ingredièˆnten moeten op kamertemperatuur zijn # 3 eieren ( volledig) # 1 geperste citroen # 1eetlepel appelazijn # 1 eetlepel mosterd # peper en zout # 500 ml olie( heb sla olie gebruikt van merk vantemoortele , maar kan gewoonlijk welke merk u wilt)
Bereiding : # schil de aardappelen en kook tot het gaar is # giet de aardappelen over in een gieter # leg daarna de aardappelen in een kom en plet ze daarna tot puree # voeg zout en peper toe # vervolgens voeg er ook de maïszetmeel en bloem toe # kneed de aardappelpuree en maak er een homogene massa van ( ik heb het met behulp van handschoenen gedaan ) # brengt de aardappelpuree in een vorm van een bal , deel het in 4 gelijke stukken. Rol het met je hand tot een lang werphengel deeg niet te dun # met behulp van een scherpe mes snijd je stukken van maximum 1 cm dikte( niet te dik snijden anders is het niet meer zo knapperig) # druk de vork er lichtjes op de kroketten # frituur de kroketten in een pan met hete olie ( Zorg ervoor dat de kroketten onder de hete olie staan ) # serveer de kroketten warm zodat je de knapperiger niet verliest . # smakelijk!
# Mayonaise :
# voeg alle ingredièˆnten samen in een hoge beker # plaats de mixer onderaan in de beker # zet ze aan en kom heel zachtjes naar boven # belangrijk is van niet op en neer voor alle olie gemengd is # vervolgens de mixer uit . # proef even en voeg er een snuifje kruidenzout ( herbamare) # zet terug de mixer onderaan en kom zachtjes naar boven # zet zeker 30 min. In de koelkast. # beste is de volgende dag als je het een nachtje heeft kunnen trekken. # smakelijk
Reactie plaatsen
Reacties