Kroketten met verse mayonnaise

Gepubliceerd op 29 december 2021 om 18:39

Aardappel kroketten met verse mayonaise:

Ingrediënten :
# voor 1 kg geschilde aardappelen 
# 50 gr maiszetmeel
# 25 gr bloem
# zout en peper
# olie zoals zonnebloemolie …voor te bakken

Recept mayonnaise :
Alle ingredièˆnten moeten op kamertemperatuur zijn
# 3 eieren ( volledig)
# 1 geperste citroen
# 1eetlepel appelazijn
# 1 eetlepel mosterd
# peper en zout
# 500 ml olie( heb sla olie gebruikt van merk vantemoortele , maar kan gewoonlijk welke merk u wilt)

Bereiding :
# schil de aardappelen en kook tot het gaar is
# giet de aardappelen over in een gieter
# leg daarna de aardappelen in een kom en plet ze daarna tot puree
# voeg zout en peper toe
# vervolgens voeg er ook de maïszetmeel en bloem toe
# kneed de aardappelpuree en maak er een homogene massa van ( ik heb het met behulp van handschoenen gedaan )
# brengt de aardappelpuree in een vorm van een bal , deel het in 4 gelijke stukken. Rol het met je hand tot een lang werphengel deeg niet te dun
# met behulp van een scherpe mes snijd je stukken van maximum 1 cm dikte( niet te dik snijden anders is het niet meer zo knapperig)
# druk de vork er lichtjes op de kroketten
# frituur de kroketten in een pan met hete olie ( Zorg ervoor dat de kroketten onder de hete olie staan ) # serveer de kroketten warm zodat je de knapperiger niet verliest .
# smakelijk!

# Mayonaise :

# voeg alle ingredièˆnten samen in een hoge beker
# plaats de mixer onderaan in de beker
# zet ze aan en kom heel zachtjes naar boven
# belangrijk is van niet op en neer voor alle olie gemengd is
# vervolgens de mixer uit .
# proef even en voeg er een snuifje kruidenzout ( herbamare) 
# zet terug de mixer onderaan en kom zachtjes naar boven
# zet zeker 30 min. In de koelkast.
# beste is de volgende dag als je het een nachtje heeft kunnen trekken.
# smakelijk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.