Ingrediënten: Bodem # 220 gr eiwitten # 35 gr patisseriebloem # 60 gr suiker # 75 gr cacaopoeder # 75 gr amandelpoeder # 75 gr bloemsuiker
Chocolademousse: # 250 gr donkere chocolade # 125 gr eierdooiers( geel van het ei ) # 75 gr suiker# 620 ml room
# Vruchten gelei: # 150 gr aardbeien # 200 ml sinaasappelsap # 30 gr suiker # 4 gr gelatine
Bereiding: # neem een springvorm bij om de biscuitbodem voor te bereiden # snij een bakpapier en bedek er de bodem mee # meng de eiwit en de suiker (60 gr.) in een kom en mix met de mixer # klop dit tot een zoete eiwit stijf # voeg daarbij de amandelpoeder, bloemsuiker, de bloem en het cacaopoeder toe bij het eiwitschuim # verwarm de oven op 180 graden # nog eventjes mixen met de mixer # voeg dit beslag gelijkmatig op de bodem van de springvorm , werk in cirkels # bak de taartbodem gedurende 18 min. # als het biscuit stevig is,is het oké # laat de taartbodem goed afkoelen in de koelkast
Chocolademousse : # maak een bain marie door een kleine pot in een groter te zetten # vul de chocolade op een zacht vuurtje smelten # zet nu een aparte potje met 75 gram suiker en 25 gram water # laat het suikersiroop op een matig vuurtje een paar min. koken # neem nu de dooiers en zet deze in een kom , klop ze even met de mixer # voeg de gekookte suikerwater toe bij de eierdooiers # mixen tot het een bleke mengsel word # neem van de 620 ml room ,120 ml room en zet deze in een pannetje en breng deze room voorzichtig aan de kook # de resterende 500 ml room klop je apart in een kom tot het room stijf word met de mixer # neem de gesmolten chocolade en voeg bij de kokende room # voeg deze mengsel ( chocolade plus room) bij de geklopte dooiers # spatel de opgeklopte room onder het chocolademengsel # deze mengsel gieten we nu volledig op de biscuit en laten we in de koelkast opstijven # om goed te zijn zou ik het dag ervoor klaarmaken.
# daarna voor de toppunt # week 4 gr gelatine blaadjes voor het glazuur in koud water # breng 200 ml sinaasappelsap en 30 gr suiker aan de kook en voeg 150 gr aardbeien erbij # laat dit een paar min. koken, stamp het plat met een stamper en zeef het nadien # voeg de geweekte gelatine toe en roer tot de gelatine tot het gesmolten is # laat eerst afkoelen en giet daarna over de chocolade # laat het nog enkele uren opstijven # ontvorm voorzichtig de taart en versier met wat vruchten # smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties