Chocolademousse taart met aardbeien gelei

Gepubliceerd op 25 maart 2022 om 19:16

Chocolademousse taart met aardbeien gelei:

https://www.instagram.com/p/CbiSVMjq9PU/...

Ingrediënten: Bodem
# 220 gr eiwitten
# 35 gr patisseriebloem
# 60 gr suiker
# 75 gr cacaopoeder
# 75 gr amandelpoeder
# 75 gr bloemsuiker

Chocolademousse:
# 250 gr donkere chocolade
# 125 gr eierdooiers( geel van het ei )
# 75 gr suiker# 620 ml room

# Vruchten gelei:
# 150 gr aardbeien
# 200 ml sinaasappelsap
# 30 gr suiker
# 4 gr gelatine

Bereiding:
# neem een springvorm bij om de biscuitbodem voor te bereiden
# snij een bakpapier en bedek er de bodem mee
# meng de eiwit en de suiker (60 gr.) in een kom en mix met de mixer
# klop dit tot een zoete eiwit stijf
# voeg daarbij de amandelpoeder, bloemsuiker, de bloem en het cacaopoeder toe bij het eiwitschuim
# verwarm de oven op 180 graden
# nog eventjes mixen met de mixer
# voeg dit beslag gelijkmatig op de bodem van de springvorm , werk in cirkels
# bak de taartbodem gedurende 18 min.
# als het biscuit stevig is,is het oké
# laat de taartbodem goed afkoelen in de koelkast

Chocolademousse : # maak een bain marie door een kleine pot in een groter te zetten # vul de chocolade op een zacht vuurtje smelten
# zet nu een aparte potje met 75 gram suiker en 25 gram water
# laat het suikersiroop op een matig vuurtje een paar min. koken
# neem nu de dooiers en zet deze in een kom , klop ze even met de mixer
# voeg de gekookte suikerwater toe bij de eierdooiers
# mixen tot het een bleke mengsel word
# neem van de 620 ml room ,120 ml room en zet deze in een pannetje en breng deze room voorzichtig aan de kook
# de resterende 500 ml room klop je apart in een kom tot het room stijf word met de mixer
# neem de gesmolten chocolade en voeg bij de kokende room
# voeg deze mengsel ( chocolade plus room) bij de geklopte dooiers
# spatel de opgeklopte room onder het chocolademengsel
# deze mengsel gieten we nu volledig op de biscuit en laten we in de koelkast opstijven
# om goed te zijn zou ik het dag ervoor klaarmaken.

# daarna voor de toppunt
# week 4 gr gelatine blaadjes voor het glazuur in koud water
# breng 200 ml sinaasappelsap en 30 gr suiker aan de kook en voeg 150 gr aardbeien erbij
# laat dit een paar min. koken, stamp het plat met een stamper en zeef het nadien
# voeg de geweekte gelatine toe en roer tot de gelatine tot het gesmolten is
# laat eerst afkoelen en giet daarna over de chocolade
# laat het nog enkele uren opstijven
# ontvorm voorzichtig de taart en versier met wat vruchten
# smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.