Koekjes met chocolade en havermout

Gepubliceerd op 30 maart 2022 om 19:21

Koekjes met chocolade en havermout

Ingrediënten :
# 400 gr donkere chocolade
# 30 gr amandelen
# 90 gr havermout
# een snuifje zout
# 240 gr boter( op kamertemperatuur)
# 200 gr patisserie bloem( ik heb deze keer volkeren patisserie bloem) op aanvraag van onze dochter
# enkele druppels amandelextract
# 100 gr rietsuiker
# 1/2 theelepeltje bakpoeder

Bereiding :
# snijd de chocolade in fijne stukjes en zet apart
# doe de boter in stukjes en meng ze met alle ingrediënten ( niet de chocolade) tot een homogene massa
# voeg dan pas de stukjes chocolade toe
# kneed deze in een bol en wikkel met een plastiekfolie
# bewaar 1 uurtje in de koelkast
# neem een bakplaat en bedek met bakpapier
# maak kleine bolletjes( 35 stuks) en druk eventueel lichtjes plat
# verwarm de oven ondertussen op 180 graden
# bak deze koekjes ongeveer 15-16 minuten
# laat eventjes afkoelen
# haal ze nadien voorzichtig en plaats ze dan op een rooster tot ze helemaal afgekoeld zijn
# eet smakelijk!

#chocolade #koekjes #delicious #lekker #dessert #vieruurtje

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.