Tatar boregi kirde

Gepubliceerd op 23 april 2022 om 08:05

Tatar böreği kirde( Turkse tatar Börek )

Ingrediënten :
# 750 gr tarwe bloem
# 120 ml melk
# 250 ml lauw water
# 10 gr zout
# 22 gr gist

Vulling:
# 300-350 gr feta kaas
# 2 eetlepel boerenboter en een scheutje zonnebloemolie op het deeg smeren voor je de feta kaas oplegt op het deeg ,

Voor het bakken op het broodje te smeren:
# 1 volledig ei er 2 eetlepels yoghurt

Bereiding:
# zet de gist, lauw water in een kom
# laat eventjes roeren of kneed met hand
# voeg er de lauwe melk bij het mengsel
# voeg de zout toe
# voeg er beetje bij beetje de bloem toe ( tot het een zachte deeg is )
# heel goed kneden met je handen of keukenmachine ( met deeghaak) . Ik heb zeker 10 minuten laten kneden
# hierna heb ik het bedekt met een plasticfolie en daarop heb ik een keukenhanddoek geplaatst en heb het een 1 uur zeker laten rijzen
# nadien verdeel het deeg in 4 gelijke delen
# bestrooi lichtjes de werkplaats met wat bloem
# en maak een lange strook ( zie video op de vorige post)
# we smeren wat gesmolten boerenboter/ zonnebloemolie op het deeg
# snijd het deeg doormidden# voeg in het midden van de twee stroken feta kaas , knijp de deeg toe naar het midden toe en draai de deeg om nadien
# snij in stukken ongeveer 3-4 cm , knijp de zijkanten met je duim en wijsvinger mooi toe .
# plaats het kleine deeg terug omgekeerd op het bakplaat dat ik op voorhand had bestreken met zonnebloemolie
# plaats er een plasticfolie toe en laat 30 minuten rijzen
# verwarm de oven op 200 graden # strijk ei/ yoghurt gemengd op het deeg met een penseel
# plaats de plateau van onder te beginnen de tweede rij onderaan
# bak deze Börek tussen 25-30 minuten
# toen ik het uithaalde had ik een proper handdoek vochtig gedaan ( goed gewrongen ) en heb deze 5 minuten erop gelaten
# eet smakelijk!

# we eten ze graag lauw hier, maar koud is ook lekker.

#turksegerechten #tatarböreği #heerlijk #lekker #genieten #hapjes

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.