Knoflook broodjes ( garlic naan)

Gepubliceerd op 23 maart 2022 om 19:14

Knoflook broodjes( sarmisakli bazlama) Garlic naan

https://www.culinairevingers.be/ neem gerust eens een kijkje op mijn blog!

https://www.instagram.com/p/CbdD5ZpqLH1/...

Ingrediënten :
# ongeveer 430 gr tarwe bloem
# 100 gr lauwe melk
# 120 gr lauw water
# 125 gr volle yoghurt
# 5 gr zout
# 10 gr droge gist
# 2 gr suiker
# 4 eetlepels olijfolie
# 3- 4 teentjes knoflook
# klontje boter om op het broodje te smeren

Bereiding:
# voeg de gist met lauw water en suiker
# roer dit tot het opgelost is
# voeg daarna de “ lauwe”
melk, de geperste look en yoghurt toe
# voeg ook de olijfolie toe
# voeg dan beetje bij beetje de bloem toe en tenslotte ook het zout toe
# kneed de ingrediënten samen tot 10-15 min tot een mooi zacht deeg met de hand of met de keukenmachine
# als het deeg goed geknede is voeg in een kom 1 eetlepel bloem
# plaats de bol deeg in de kom en dek af met folie ( ik plaats daarop nog een proper theedoek erop)
# laat de deeg 45 min. rijzen in de kom op kamertemperatuur

# haal de bol nadien uit de kom en snijdt ze in gelijke stukken.
# Ze wogen per bol 70 gr ongeveer en had ongeveer 10 stuks
# sluit de bolletjes met een proper doek ondertussen je de lapjes gaat maken. Laat nu 20 min. rijzen op een bakpapier
# plaats nu wat bloem onder je werkblad
# rol met een deegroller de bollen ongeveer 14-15 cm lang ( kleine cirkels)
# plaats er telkens een proper doek erop en laat de broodjes 20 minuten rijzen
# zorg ervoor dat, wanneer je de deeg lap uitrolt je voldoende bloem strooit op je werkblad
# zet een koekenpan op het vuur
# hier gaat de nummers tot 9
# ik heb het op nr 8-9 geplaatst ( op een middelmatig hoog vuurtje)
# de pan moet heel goed opgewarmd vooraleer je de deeg lap plaats in de pan , na enkele seconden( 10 tal seconden) al eens draaien met een spatola of hand voorzichtig
# dan terug na een 10 tal seconden eens terugdraaien
# daarna zou je zien dat de deeg stilletjes wat omhoog begint te komen
# controleer af en toe de achterkant
# als deze goudbruin is draai je nog éénmaal de bazlama om( bak de Bazlama niet te lang anders wordt de Bazlama te droog)
# leg de bazlama op een bordje
# besmeer de bovenkant met wat boerenboter als het brood nog warm is
# leg er een theedoek eroverheen pas als het afgekoeld is
# bak zo al de broodjes
# smakelijk!

#garlicnaan #garlic

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.