Pesto

Gepubliceerd op 24 mei 2022 om 17:14

Pesto :

Ingrediënten :
# 65 gr pijnboompitten
# 2 teentjes look
# 65 gr verse basilicum
# 175 ml olijfolie
# een klein citroen geperst
# zout en peper
# 70 gr Parmezaanse kaas

 

Bereiding:
# rooster eerst de pijnboompitten in een pan zonder olie of boter
# laat dit wat afkoelen
# doe nu de kaas, de gepelde look, de pijnboompitten en de verse basilicum ( blaadjes en takjes) in de hakmolen
# voeg nu de olijfolie erbij en laat voort mixen
# voeg de geperste citroen toe
# op het einde geeft smaak met wat peper en zout bij te voegen
# smakelijk!

Tip: gebruik dit in pasta’s met eventueel gedroogde tomaten, maar ook in bladerdeeg stengels.
# vers gemaakte pesto is tot 1 week houdbaar in de koelkast , maar zeker afgedekt met een deksel
# pesto kun je ook invriezen als je er teveel hebt gemaakt . De pesto gewoon in ijsblok vorm gieten , zodat je nadien gemakkelijk een bordje pesto kunt maken. Het kan wel mogelijk zijn dat de pesto minder is van structuur en minder in smaak door het te in te vriezen en ontdooien .
# ik heb het ook al in een weckpot bewaard ( maar dan maak ik pesto zonder de Parmezaanse kaas) . Die voeg ik er nadien bij bij het klaarmaken. Als de deksel toe is had ik ze wel enkele minuten laten koken in kokend water en daarna onmiddellijk gedraaid. ( glazen bokaal moet zeker goed gesteriliseerd zijn )

#pesto #pestopasta #basilicum #basilicumplantje #basilicumpesto #italiaans

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.