Kaastaart met abrikozenconfituur

Gepubliceerd op 17 januari 2023 om 15:42

Kaastaart met abrikozenconfituur :

Ingrediënten :
# 1 bladerdeeg
# 3 eetlepels abrikozenconfituur
# 100 gr gesmolten boter
# 50 gr puddingpoeder
# 280 gr suiker
# enkele druppels vanille essence
# 5 eigeel en 5 eiwitten
# 500 gr platte kaas. ( heb persoonlijk de magere van merk Danone gebruikt . Mat je kan zeker iets naders gebruiken )

Bereiding :
# laat de boter smelten op een zachte vuurtje
# voeg de suiker en eigeel en mix goed
# voeg de platte kaas, puddingpoeder en vanille essence erbij en mix terug goed met de klopper
# voeg daarbij de gesmolten boter toe
# mix dit eventjes goed
# klop het eiwit stijf en spatel deze onder het beslag
# verwarm de oven op 200 graden
# boter de springvorm in en bestuif de bodem met bloem
# rol de deeg lichtjes uit , duw de taartvorm in de taartvorm in de vorm en duw goed aan
# maak er gaatjes in met een vork
# smeer daarna de abrikozenconfituur
# giet de mengeling erop
# zet alles in de oven op 200 graden en bak ongeveer 30 minuten. Controleer de laatste 5 minuten met een sateprikker. De ene oven gaat wat vlugger dan de andere.
# laat de taart afkoelen
# heb ze dan nog 2-3 uurtjes zeker in de koelkast bewaard
# smakelijk!

#kaastaart #plattekaas #yummy #heerlijk #dessert #cake #kasekuchen #lovetobake #homemade #classicbakery #gateau

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.