Kleine fruittaartjes met bladerdeeg

Gepubliceerd op 21 maart 2023 om 16:26

Fijne weekend iedereen ! Kleine fruittaartjes met banketbakkersroom gemaakt.

Ingrediënten :
# 8 stuks bladerdeeg vierkante video’s 14cm x 14 cm
# 1 eigeel met een tikje melk

Banketbakkersroom:
# 500 ml melk, 1 vanillestokje
# 4 eigeel
# 90 gr suiker
# 50 gr puddingpoeder

# fruit aardbeien, frambozen, …

Bereiding :

# bekleed de bakplaat met bakpapier
# snij 1 cm van de rand van de bladerdeeg in ene keer
# de 1 cm randen vouw je in een kruising op het deeg plaatsen
# voeg met een penseel wat eigeel gemengd melk aan de randen
# prik in het midden van het bladerdeeg met behulp van een vork
# verwarm de oven op 180 graden
# bak ongeveer 25 minuten

Banketbakkersroom:
# verwarm de melk in een pan op een zacht vuurtje
# snij de vanillestokje overlangs en haal er de zaadjes eruit. Die de zaadjes en de peul in de melk
# scheid de eieren en gebruik alleen het geel , klop de eierdooiers met de mixer en voeg de suiker toe tot een ruban ( tot het bijna wit kleurt)
# voeg er dan de puddingpoeder toe. Dit helpt voor binding
# verwijder de vanillepeul uit de hete melk en schenk er een deel van de melk bij het eiermengsel # roer met de garde
# giet nu deze mengsel in de pan met de rest van de warme melk
# gebruik een zacht vuurtje en blijft continu roeren met de garde tot je een gebonden pudding hebt . Uitkijken dat de pudding niet aanbrand
# bedek de banketbakkersroom met een vel vershoudfolie. Leg de folie bovenop de pudding zodat er geen belletje opkomt

# haal de taart vormpjes uit en laat afkoelen
# mix lichtjes met de mixer de banketbakkersroom en voeg in een spuitzak
# spuit voorzichtig in de taartvormpjes
# versier met fruit
# smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.