Appeltaart met vanillepudding

Gepubliceerd op 6 augustus 2023 om 17:12

Vandaag is er thuis een party. Onze kinderen roepen hun vrienden en mama heeft voor hen een taart gebakken. En natuurlijk mocht mijn homemade limoncello niet ontbreken. Uiteraard maakt mama er enkele…. Hopelijk vinden ze niet alle flessen…. let’s hope dat mijn huis morgen nog heel is morgen. 

Appeltaart met vanillepudding:

Ingrediënten:
# 3-4 appelen
# bladerdeeg
# klontje boter en 1 eetlepel bloem
# 1-2 eetlepels abrikozen confituur

Vanillepudding:
# 500 ml melk
# 1 vanillestokje
# 50 gr pudding
# 95 gr suiker
# 4 eigeel

Bereiding:
# boter de taartvorm in en bestuif met bloem
# verwarm de oven op 180 graden
# plaats de bladerdeeg in de vorm en druk goed aan. Snijd het teveel deeg weg.
# prik met behulp van een vork de deeg
# plaats er een bakpapier erop en leg er bakparels erop
# bak de taart blind voor 15 minuten

Pudding:
# verwarm de melk
# snij de vanillestokje in twee , haal de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes en de peul in de melk
# scheid de eieren en gebruik alleen het geel. Klop de eierdooiers met de mixer en voeg de suiker beetje bij beetje tot een ruban.
# voeg er dan de vanillepoeder toe. Dit helpt voor de binding
# verwijder de vanillepeul uit de hete melk en schenk er een deel van de melk bij het eiermengsel
# roer met de garde
# giet nu deze mengsel in de pan met de rest van de warme melk
# gebruik een zacht vuurtje en blijft continu roeren met de garde tot je een gebonden pudding hebt, uitkijken dat de pudding niet aanbrand
# verwijder de bakparels en laat even afkoelen
# ondertussen snij de appeltjes in schijven
# voeg daarna de pudding in de taart en plaats de appeltjes erop
# en bak de taart verder voor 25-30 minuten ( hangt af van oven tot oven ) ik had met 25 minuten genoeg
# haal de taart uit de oven
# verwarm de abrikozenconfituur en smeer deze op de taart
# smakelijk!
# altijd lekker met een bolletje vanille-ijs

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.