Paprika en zoete paprika's dolma

Gepubliceerd op 26 oktober 2023 om 16:59

Nog een receptje dat ik moest plaatsenMet de paprika’s en zoete paprika’s dolma gemaakt :
En daarbij een dipje klaargemaakt met een smeuige yoghurt , dille, tikje zout

Ingrediënten rijst :
# 400 gram rijst
# 2 ajuinen
# 75 gram tomatenpuree
# 100 gr verse Tomatensaus ( of in een blik dat je in de winkel koopt)
# 200 ml olijfolie
# halve bot verse peterselie
# 2 eetlepels granaatappel siroop
# 1theelepel zout , 1 theelepel peper ( ik voeg niet teveel omdat er in mijn Tomatensaus al zout is ingewerkt )
# 15 tal blaadjes munt

# Paprika’s en zoete paprika’s
# water met 1 bouillon of plus 2 tomaten geraspt ( of een beetje Tomatensaus ) voor het koken

Bereiding:
# de paprika’s eventjes wassen , haal de pitten voorzichtig uit
# daarna heb ik de rijst ( die ik op voorhand eens goed hebt gewassen ) in een kom gezet , 2 ajuinen heel fijn gesnipperd , zout, peper, tomatenpuree , granaatappel siroop , muntblaadjes heel fijn gesneden , peterselie heel fijn gesnipperd , olijfolie
# je kan altijd wat sambal of eventueel pikante kruiden toevoegen die dat het graag pikant heeft
# vul de paprika’s met rijst
# opletten ook niet teveel rijst plaatsen want tijdens het bakken zwelt de rijst op
# vooraleer je begin kun je een stuk vlees of kip plaatsen onderaan
# heb deze voorzichtig gevuld met warm water gemengd met 2 geraspte tomaten tot iets meer dan de helft van de paprika’s en een vleesbouillon gemengd ( mag ook kipbouillon gebruiken)
# breng de pan aan de kook en laat de gevulde paprika’s op een zacht vuurtje koken met deksel toe
# de gevulde paprika’s is gaar op het moment dat het water lichtjes verdampt is en dat de paprika’s zacht zijn. Altijd beter om eentje te proeven want als de rijst nog niet goed gebakken voeg dan heel weinig warm water bij .
# het duurt zeker 1 uur tot 1 h 30 op matig vuur bakken. Ik bak het graag heel zachtjes
# smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.