Knoflook broodjes

Gepubliceerd op 10 februari 2024 om 15:14

 

Deze knoflookbroodjes waren zo lekker dat ze niet lang op tafel bleven liggen!

 

Knoflook broodjes :

Ingrediënten :

# ongeveer 405 gram tarwe bloem

# 120 ml lauw water

# 120 ml lauw melk

# 13 gr verse gist

# 30 gr boerenboter

# 30 ml zonnebloemolie

# 15 gr suiker

# 6 gr zout

# Om op het broodje te smeren voor het bakken:

# 1 eigeel

# 1/2 eetlepel melk

# Om op het broodje te smeren juist na het bakken :

# 1 eetlepel boerenboter ( 40 gr)

# 10 gr fijngehakte peterselie

# 3 teentjes knoflook

 

 

Bereiding:

# zet de gist, lauw water en lauw melk in een kom.

# meng even en voeg nadien de boter, zonnebloemolie en suiker .

# meng goed met je handen of keukenmachine .

# voeg beetje bij beetje de bloem toe en voeg ook het zout erbij( opletten met het toevoegen van het bloem. Voeg op het einde geleidelijk het bloem tot het een niet plakkerig deeg is. )

# ik heb het zeker 10 min. laten kneden met een deeghaak .

# je bekomt een zacht, soepel en glanzend deeg.

# hierna heb ik het bedekt met een plasticfolie en daarop heb ik een keukenhanddoek geplaatst en laat het zeker 1 uur rijzen ( je mag het altijd langer laten rijzen)

# verdeel het deeg in 17 stukken ( 40 gr / per bol)

# ik had geen taartvorm ( springvorm ) van 26-28 cm.

Dus ik heb het in twee taartvormen gemaakt. De ene was 23 - 23 cm en de andere was 20 - 20 cm groot.

# heb in de eerste bakvorm 12 stuks geplaatst en in de andere bakvorm 6 stuks geplaatst.

# bedek de bakplaat onderaan met bakpapier , de zijkanten heb ik lichtjes gesmeerd met wat zonnebloemolie met behulp van een penseel.

# maak bolletjes( geen bloem gebruiken) en plaats in de bakvorm .

# leg er een keukenhanddoek erop.

# en laat dit nog eens 1 uur rijzen.

# verwarm de oven op 180 graden.

# bestrijk de bovenkant met eigeel gemengd melk.

# bak ze ongeveer 25-30 minuten tot ze goudbruin zijn.

# juist voordat de broodjes klaar zijn meng ik de geperste knoflook, fijngehakte peterselie en gesmolten boter samen en leg het onmiddellijk met behulp van een penseel op de gebakken warme broodjes.

# eet smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.