Kip, Turkse rijst met een pittige saus

Gepubliceerd op 10 februari 2024 om 15:21

Kip , Turkse rijst en een pittige saus:

Ingrediënten:
# 4 stuks kippenborst

Saus voor het kip te marineren:
# 11 eetlepels sojasaus
# 2 eetlepels mayonaise # 3 teentjes knoflook
# 1 koffielepel rode paprika ( zoete)
# 1 koffielepel peper
# zeezout( als sojasaus gezouten is zou ik het niet meer zetten)

Saus voor als het kip gebakken is ( pikante saus)
# 2 eetlepels mayonaise
# 1 eetlepel pikante saus die ik had zelf gemaakt

Bereiding:
# snij wat sneetjes in je kippenborst
# meng de marinade heel goed in de kip en bedek deze met een plasticfolie . En laat zeker 1-3 uur rusten in de koelkast
# leg wat boter en een tikje olijfolie in de pan en bak de kippenborst
# maak ondertussen de saus voor nadien
# meng de mayonaise en de pikante saus
# snij de kip in reepjes en serveer met bijvoorbeeld rijst en een slaatje
# smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.