Bereiding:
# snijd de aubergines in schijven van ongeveer 1 cm
# Doe wat zout in een kom met koud water en leg de schijfjes aubergines erin.
# Laat ze 25 minuten in het water liggen.
# Haal de aubergines uit het water , dompel ze even droog met een keukenpapier en leg ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier.
# Bestrijk de aubergines met olijfolie met een penseel en voeg wat zout en peper toe.
# Bak de aubergines in een voorverwarmde oven op 210 graden voor ongeveer 30 minuten, tot ze gaar zijn.
# Terwijl de aubergines bakken, maak je het gehakt klaar.
# Snijd de ui fijn.
# Verhit wat olijfolie in een pan en bak de ui lichtjes.
# Voeg het gehakt en knoflook toe en bak het lichtjes.
# Voeg vervolgens de fijngesneden rode puntpaprika, tomatensaus, tomatenpuree en kruiden toe.
# Laat het geheel even sudderen op laag vuur en zet het daarna opzij.
# Gebruik een ovenschaal en leg er een aubergineschijf in. Voeg wat gehaktsaus toe en leg er dan weer een aubergineschijf op.
# Herhaal dit totdat je drie aubergine schijven en gehaktsaus heb gedaan en met een laagje mozzarella op het einde # leg er een schijfje tomaat op
# Maak de saus en voeg deze toe aan de ovenschaal.
# Bak het geheel in een voorverwarmde oven op 185 graden gedurende ongeveer 20 minuten, totdat de kaas gesmolten is.
# Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties