Kaas maken zonder gist

Gepubliceerd op 30 maart 2024 om 16:58

Verse kaas gemaakt zonder gist:

Ingredienten :
# 5 liter verse melk
# 1 eetlepel zeezout
# 190 ml appelazijn
# zeef, kaasdoek , en wat gewicht

Bereiding:
# Om kaas te maken, begin je met het zeven van de melk door de kaasdoek.
# Verwarm de melk in een kookpan.
# Wanneer de melk kookt, voeg je de appelazijn toe die je met 1 eetlepel zeezout hebt geroerd.
# Je zult zien dat de melk onmiddellijk gaat schiften.
# Als de schifting goed gaat en er een lichtgele groenige wei met brokjes ontstaat, duurt dit ongeveer 5 minuten of iets meer
# Blijf constant roeren.
# Vervolgens plaats je een passeerzeef boven een pot en leg je er een kaasdoek op.
# Het vocht dat onderaan in de pot terechtkomt is de wei, en wat in de theedoek zit is de kaas. # Laat de kaas goed uitlekken.
# Sluit de theedoek goed af en leg er wat gewicht op mag tot 3-4 kilo
# Laat het zo 2 uur en 20 minuten staan (niet te lang, anders wordt de kaas te hard).
# Snijd de kaas in blokjes en voeg de wei gemengd met 2 eetlepels zeezout toe aan de pot met de kaasblokjes.
# Bewaar dit in een afgesloten pot in de koelkast of je kunt het ook meteen opeten.
# smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.