Bereiding:
# Verwarm de oven voor op 220°C.
# Vet een ronde bakvorm licht in en bekleed de bodem en randen met bakpapier.
# Doe de roomkaas, mascarpone, suiker, vanillesuiker en een snufje zout in een ruime kom.
# Klop met een elektrische mixer tot een romig en egaal mengsel.
# Voeg de slagroom toe en klop kort door.
# Meng de pistachecrème erdoor tot een glad geheel.
# Zeef de bloem en meng het maïszetmeel erdoor.
# Spatel het voorzichtig door het kaasmengsel, zodat het luchtig blijft.
# Voeg de eieren één voor één toe, en klop na elk ei tot volledig opgenomen.
# Giet het mengsel in de voorbereide bakvorm.
# Bak 30 minuten op 220°C.
# Verhoog de temperatuur naar 240°C en bak nog 7 minuten.
Tip: De taart zal romiger en iets ‘wiggeler’ zijn dan een traditionele cheesecake; dit is de gewenste textuur.
# Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen op kamertemperatuur.
# Zet de taart minimaal 7–8 uur, bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast.
# Serveer de taart zoals hij is, of werk af met een dunne laag chocoladeganache voor extra elegantie.
# Garneer eventueel met gehakte pistachenoten voor een luxueuze presentatie.
# Het weekend staat voor de deur. Maak er iets moois van!
Reactie plaatsen
Reacties