Pizza

Gepubliceerd op 15 februari 2021 om 20:41

Pizza avond

Een pizza is toch zo lekkerrrr De plateaus hebben een diameter van ongeveer 30-32 cm.

Je kan er 8 tal pizza’s mee maken
# pizza deeg woog ongeveer 250-300 graden

# je kan ook de rest van de deeg in de diepvries bewaren voor later te gebruiken

Pizza deeg:

# 1500 gr tarwe bloem
# 120 ml zonnebloemolie
# 500 ml lauw water, 42 gr verse gist
# 250 ml lauw melk
# 15 gr zout
# 40 gr suiker

Pizza saus:
# 1000 ml Tomatensaus
# 70 gr tomatenpuree
# 500 gr paddenstoelen
# 2 ajuinen, 2 teentjes look
# 1 eetlepel tijm, oregano, basilicum
# 60 ml olie
# 1/2 theelepel peper

Op de pizza :
# lichtjes op voorhand gebakken aubergines
# mais, reepjes paprika, rucola
# sucuk of salami ....
# mozzarella

Pizzadeeg:

# neem een pot en voeg het water met gist toe, meng dit heel goed
# voeg daarna lauw melk , suiker en zonnebloemolie
# voeg beetje bij beetje de bloem en voeg zout toe

 # wrijf intussen wat lichtjes olie rond de pot
# kneed het pizzadeeg tot een dikke bol en leg het in een kom
# leg er een plasticfolie erop , ik plaats daarop nog een proper keukenhanddoek op
# laat het 1 -2 uur rusten tot de inhoud verdubbeld

Saus :
# schil de uien en snipper ze heel fijn
# pel de look en plet de teentjes tot pulp
# verhit een diepe Pablo een matig vuurtje en schenk er een scheutje olijfolie in
# stoof de ui en de teentjes look in de hete pan en roer regelmatig
# voeg na enkele minuten de gesneden paddenstoelen erin en laat dit meestoven
# voeg na enkele minuten de tomatenpuree en laat deze ingrediënten 5 min. meebakken
# giet er de Tomatensaus erbij en voeg tijm, oregano en basilicum erbij# ikzelf voeg geen zout erbij omwille ik in de zomer mijn eigen Tomatensaus zelfs maakt en daar al zout toevoegt
# voeg wat peper toe
# als je een zoetere Tomatensaus wilt, dan voeg je er een lepeltje bloemsuiker bij en roer je dit goed
# laat afkoelen
# maak bolletjes van 250-300 gram en laat 1 uur rijzen
# oven verwarmen op 250 graden
# bestrooi de werkvlak met bloem en rol het deeg in dunne lapjes , voeg Tomatensaus, mozzarella en dan de gebakken aubergines, paprika , mais ( aubergines bak ik eerst lichtjes op voorhand )
# bakken onder-bovenwarmte 8-10 min.
# smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.