Mantı ( turkse ravioli)

Gepubliceerd op 15 februari 2021 om 21:03

Ingredienten :

deeg:
# 1 kg bloem
# 3 eieren
# 1,5 eetlepel zout
# 350 ml lauw water

Vulling :
# 450-500 gr gehakt
# 2 uien, heel fijn gesnipperd
# 1/2 koffielepel zout
# 1/2 koffielepel peper
# 1 koffielepel verse gemalen pikante peper(of pili pili ) als je niet graag pikant wil mag dit overslaan
# 1/2 koffielepel paprika kruiden

Knoflooksaus:
# 500 gram Turkse of Griekse yoghurt
# 1 teentje look , persen ( mag altijd wat meer bijvoegen )
# een snuifje zout

# saus:
# zonnebloemolie
# pili pili ( pikant) als je geen pikant lust paprikapoeder dan

Bereiding van de vulling:
# doe het gehakt in een kom
# meng met de hand de ui , en al de kruiden door het gehakt tot alle ingrediënten goed verdeeld zijn

Bereiding:
# doe het bloem ,zout, ei en water in een kom en kneed dit tot een stevig en soepel deeg
# laat dit deeg 15 - 20 minuten rusten
# verdeel het deeg in vier delen en vorm ieder stuk tot een bal
# neem een deegbal en rol het deeg zo dun mogelijk uit
# dit gaat het gemakkelijk wanneer het werkvlak wat bestoven is met bloem
# snijd het deeg eerst horizontaal en dan verticaal , zodat je een heleboel vierkantjes hebt
# ongeveer 2 maal 2 centimeter groot.
# schep op elke vierkant lapje deeg een klein beetje gehaktvulling
# knijp nu de tussen beide wijsvingers en duimen het deeg dicht
# duw daarna je duimen en wijsvingers naar elkaar toe zodat de manti gesloten wordt
# om ze te bewaren moet je ze eerst los in de diepvries zetten zonder zak met wat bloem bestuift voor enkele uren(2-3 uren)
# en dan pas in zakjes zetten en terug in de diepvries bewaren
# vul een ruime kookpan met water en doe daar een 1/2 eetlepel zout en een scheutje zonnebloemolie bij en breng het aan kook
# zodra het water kookt voeg je manti erin en kook ze 10 tal minuten tot het gaar is . Sluit fornuis als het gaar is
# nadien heb ik ze nog zo 5 minuten in heet water gelaten
# haal de manti eruit met de schuimspaan en leg ze in een gieter
# daarna zet je de manti op een bord
# voeg daarbij de knoflooksaus toe
# zet in een kleine pan wat olie met wat pili pili kruiden en laat wat opwarmen en giet deze op de manti

Reactie plaatsen

Reacties

Heleen
3 jaar geleden

Voor hoeveel personen is dit recept? Kan je het deeg ook uitrollen met een toestel om lasagnebladen te maken met een keukenrobot of best met deegrol?
Alvast bedankt 😊