Appelbeignets

Gepubliceerd op 16 februari 2021 om 10:31

Appelbeignets#dessert #lekker tussendoortje#apples # gewoon zalig als we er niet van overdrijven

Ingrediënten:
# 320 gram bloem
# 300 ml melk
# 100 gram suiker
# 2 eieren
# 2 soeplepels arachideolie
# tikje zout
# 2 appels( jonagold, Elstar) 

Bereiding:

# de ingrediënten heel goed afwegen is heel belangrijk
# scheid de eieren
# zet de eiwitten in een pot en de eierdooiers in een andere pot
# zet in een aparte pot melk en voeg de arachideolie bij
# met de eierdooiers ( geel) en de suiker gaan we als eerst als een ruban kloppen
# voeg de suiker beetje bij beetje bij de eierdooiers toe terwijl je klopt
# heel goed kloppen
# schenk het mengsel van melk en olie erbij
# zeef dan voorzichtig de bloem erin. ( door te zeven voorkom je klonters)
# voeg een beetje zout toe en roer goed tot het beslag egaal is
# klop de eiwitten tot sneeuw ( snuifje zout kan helpen om het eiwit sneller stijf te kloppen)
# die kom dat je gebruikt moet schoon en vetvrij zijn . Je kan de kom ontvetten door hem in te wrijven met citroen
# spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig onder het beslag ,zodat het mooi luchtig blijft
# het eiwit zorgt ervoor dat de beignets krokant bakken maar binnenin toch luchtig blijven
# schil de appels , haal de top eraf van de twee kanten en verwijder met de appelboor het klokhuis . Kies voor een stevige appelsoort die geschikt is voor bereiding voor in de friteuse
#zo voorkom je dat de beignets uit elkaar vallen
# snij mooie gelijkmatige schijfjes van ongeveer 1 cm dik
# verhit de friteuse tot 170 graden
# wentel (dompel )de appelschijfjes één voor één door het deeg
# zorg ervoor dat elk appelschijfje volledig is bekleed met het deeg
# frituur de schijfjes langs weerszijden 2 minuten lang op 170-180 graden tot ze goudbruin zijn
# ik bak er enkele per keer , zo vermijd je dat ze aan elkaar kleven tijdens het bakken
# leg een paar keukenpapier in een vergiet en laat de beignets goed uitlekken
# bestrooi de appelbeignets met poedersuiker
# haal de poedersuiker door de zeef , zo krijg je een fijnere korrel
# bedien de beignets warm op
# smakelijk#appelbeignet #recept #oliebol #zelfaandebak #lekker #frituren #eten #delicious

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.