De lekkerste verse wafels Brusselse wafels gemaakt : Ingrediënten :
# 3 eieren # 380 ml melk # heb verse gist gebruikt 11 gram # 380 ml lauw water # 450 gram zelfrijzende bloem # 150 gram gesmolten boter # snuifje zout # slagroom: # 200 ml room # 1 eetlepel bloemsuiker # zakje vanillesuiker of de zaadjes van 1 vanillestokje
Bereiding
# scheid eerst de eieren en zet de eiwitten in een aparte kom # klop eerst de dooiers ( geel van de eieren ) los met de garde # voeg er de melk en de gist aan toe # klop met de garde # schenk daarbij het lauwe water bij het beslag # smelt op een zacht vuurtje de boter # zeef de bloem en voeg in de mengkom , roer goed met de garde tot er geen enkel klontertje overblijft # schenk daarbij de gesmolten boter bij het beslag en roer nogmaals met de garde # klop nu de eiwitten tot een stevig schuim # gebruik hiervoor een heel propere kom en een propere garde # spatel het opgeklopte eiwit onder het beslag # doe dit voorzichtig zodat er zoveel mogelijk lucht in het beslag blijft # voeg er tenslotte een snuifje zout toe en spatel nog eens voorzichtig # laat het wafelbeslag op een warm tochtvrij plekje rusten gedurende 25 minuten
# schenk ondertussen de room in een kom en voeg wat vanillesuiker toe # klop het mengsel tot een smeuïge slagroom # schep de slagroom en plaats in een plastic spuitzak waar er gekarteld spuitmondje is geplaatst # in afwachting plaats de slagroom nog eventjes in de koelkast # verwarm de wafelijzer op de hoogste stand . Laat het ijzer ook goed voorverwarmen # bestrijk het wafelijzer met wat gesmolten boter # schep een portie beslag in het wafelijzer , sluit het meteen en bak tot een luchtige goudbruine Brusselse wafel # serveer de wafels versgebakken # poeder over elke wafel met bloemsuiker en voeg er ook wat slagroom bij # heb er nog enkele aardbeien en frambozen bijgevoegd als dressing # eet smakelijk
Reactie plaatsen
Reacties