Champignonsoep met kaasstengels

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 20:59

Champignonsoep met kaasstengels :

Ingrediënten :

# 750 gr. champignons
# 2 stammen prei
# 2 aardappelen
# 3 uien
# 2 teentjes look
# tijm , laurier, peterseliestengels
# 1,8 liter water met 1 groentebouillon
# boter ,peper en zout
# eventueel wat room

# kaasstengels :

# bladerdeeg
# 1 ei ,beetje bloem , snuifje Provençaalse kruiden
# 100 gr kaas ( Parmezaanse kaas ,...)

Bereiding

# pel de uien en snij ze in grove stukken
# verhit een kookpot en voeg er een klontje boter in
# stoof de stukken ui
# was de prei ,gebruik niet het donkerste deel maar alleen het witte deel
# snij de prei in grove stukken en stoof ze mee met de uien
# pel de look , snij de teentjes in grove stukjes en stoof mee
# gebruik 500 gr. van de champignons ,snij de paddestoelen in het midden door en laat ze meestoven
# hou 250 gr. champignons apart
# maak een bouquet met de kruiden ,vind met een keukentouw en laat het meestoven
# schil de aardappelen en snij in stukjes en laat ze ook meestoven
# voeg de bouillon water toe
# laat de soep een half uur sudderen op een zacht vuurtje
# ondertussen ga ik de kaasstengels bereiden
# na een half uurtje haal de bouquet uit de soep en mix de soep glad met een staafmixer (ik zeef de soep NIET)
# je kan er eventueel wat room bijvoegen
# kruid de soep naar smaak met wat peper van de molen en een snuifje zout

Kaasstengels:
# breek een ei en gebruik alleen de dooier ervan .voeg er een scheutje lauw water toe en klop het eigeel los
# bepoeder lichtjes het werkoppervlak met bloem.
# rol lichtjes het bladerdeeg tot een rechthoek.
# strijk het vel bladerdeeg in met eigeel
# verwarm de oven op 200 graden
# snij de deeg in linten van ongeveer 1-2 cm breed
# leg eerst een bakpapier of een siliconen matje op de ovenplaat
# en leg de stukjes bladerdeeg erop
# rasp wat kaas( bijv Parmezaanse kaas...) en strooi een laagje over de linten
# strooi tenslotte een snuifje Provençaalse kruiden over
# bak de stengels 15-20 minuten goudbruin en krokant in de hete oven van 200 graden

# de rest van de champignons heb ik in kleine stukjes gesneden # bak deze enkele minuten in hete boter kruid met zout, peper , lookpoeder

# schenk bij de soep

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.