# 750 gr. champignons # 2 stammen prei # 2 aardappelen # 3 uien # 2 teentjes look # tijm , laurier, peterseliestengels # 1,8 liter water met 1 groentebouillon # boter ,peper en zout # eventueel wat room
# kaasstengels :
# bladerdeeg # 1 ei ,beetje bloem , snuifje Provençaalse kruiden # 100 gr kaas ( Parmezaanse kaas ,...)
Bereiding
# pel de uien en snij ze in grove stukken # verhit een kookpot en voeg er een klontje boter in # stoof de stukken ui # was de prei ,gebruik niet het donkerste deel maar alleen het witte deel # snij de prei in grove stukken en stoof ze mee met de uien # pel de look , snij de teentjes in grove stukjes en stoof mee # gebruik 500 gr. van de champignons ,snij de paddestoelen in het midden door en laat ze meestoven # hou 250 gr. champignons apart # maak een bouquet met de kruiden ,vind met een keukentouw en laat het meestoven # schil de aardappelen en snij in stukjes en laat ze ook meestoven # voeg de bouillon water toe # laat de soep een half uur sudderen op een zacht vuurtje # ondertussen ga ik de kaasstengels bereiden # na een half uurtje haal de bouquet uit de soep en mix de soep glad met een staafmixer (ik zeef de soep NIET) # je kan er eventueel wat room bijvoegen # kruid de soep naar smaak met wat peper van de molen en een snuifje zout
Kaasstengels: # breek een ei en gebruik alleen de dooier ervan .voeg er een scheutje lauw water toe en klop het eigeel los # bepoeder lichtjes het werkoppervlak met bloem. # rol lichtjes het bladerdeeg tot een rechthoek. # strijk het vel bladerdeeg in met eigeel # verwarm de oven op 200 graden # snij de deeg in linten van ongeveer 1-2 cm breed # leg eerst een bakpapier of een siliconen matje op de ovenplaat # en leg de stukjes bladerdeeg erop # rasp wat kaas( bijv Parmezaanse kaas...) en strooi een laagje over de linten # strooi tenslotte een snuifje Provençaalse kruiden over # bak de stengels 15-20 minuten goudbruin en krokant in de hete oven van 200 graden
# de rest van de champignons heb ik in kleine stukjes gesneden # bak deze enkele minuten in hete boter kruid met zout, peper , lookpoeder
Reactie plaatsen
Reacties