# 220 gr boter # 200 gr witte basterdsuiker # 100 gr griekse yoghurt # rasp en sap van 1 citroen # 4 eieren # 1 koffielepel bakpoeder # 1 koffielepel baking soda # snuifje zout # 275 gram patisserie bloem
Bereiding: # klop de boter ( op kamertemperatuur) en suiker romig met de mixer # voeg de Griekse yoghurt en mix goed # voeg daarna de citroenrasp en citroensap toe en mix tot een egaal mengsel # voeg 1 per 1 de eieren erbij en mix heel goed # voeg tenslotte de bakpoeder , baking soda , snuifje zout erbij # het lijkt dat het in de schift gaat te gaan maar na de bloem te zetten werd het een mooi beslag # de bloem heb ik gezeefd en er dan bijgevoegd. # Mix nog kort met de mixer tot het een mooi glad beslag is .
# heb een beetje boter laten smelten , heb met deze gesmolten boter de cakevorm ingevet en daarna lichtjes bestuif met bloem # stort het beslag in de cakevorm en spreidt het met een spatel gelijkmatig uit # verwarm de oven op 175 graden # bak de cake volledig 55 minuten. # heb de cake na 30 minuten wel afgedekt met aluminiumfolie of een bakpapier eventueel erop om te vermijden dat de cake te bruin zou worden . # let op de exacte baktijd is afhankelijk van het type oven. # prik na ongeveer 50 minuten al eens met een sateprikker in de cake. Zodra er geen beslag aan de prikker blijft kleven is de cake voldoende gebakken # na het bakken laat je de cake 10 minuten afkoelen in de vorm # daarna stort je hem op een rooster om verder af te laten koelen
# 160 gram poedersuiker #3 eetlepel citroensap # meng de poedersuiker en de citroensap tenminste 2 minuten # voor een minder zuur glazuur vervang je een gedeelte van het citroensap voor water
Reactie plaatsen
Reacties