Romige pasta met room, paprika en zongedroogde tomaten

Gepubliceerd op 6 maart 2021 om 00:36

Romige pasta met room, paprika en zongedroogde tomaten

Ingrediënten:

# 2 paprika’s ( rood in voorkeur , ik heb gebruikt wat ik in mijn tuin momenteel had )
# olijfolie
# 2 sjalotten
# 1 teentje knoflook
# 150 gram gedroogde tomaten
# als je graag pikant hebt kun je 1 koffielepel harissa zetten
# 2 soeplepel tomatenpuree
# 125 gram ricotta
# 125 gram room( ik heb gewone room gebruikt , je kan ook zure room gebruiken
# 500 gram pasta penne
# zout
# 400 gram kerstomaatjes
# oregano, peper
# eventueel 60 gram pecorino Of ik heb fetakaas gebruikt.

Bereiding:

# heb de ovengrill op het hoogste gezet . Verwijder eerst de zaden en zaadlijsten van de paprika’s. Snij in stukken en druppel wat olijfolie over. Leg het met de vel naar boven 10 tot 15 minuten onder de grill
# pel en snij de sjalotten en de knoflook. Stoof het in een beetje olijfolie
# trek het vel van de geroosterde paprika’s en doe ze bij de sjalotten. Voeg daarbij de gedroogde tomaten toe en laat meestoven
# doe er 2 koffielepel tomatenpuree bij( eventueel harissa als je pikant wilt) en laat meestoven
# schep alles nu in een hakmolen en mix .Doe er de ricotta en de room bij en mix tot een smeuïge tapenade
# kook pasta in gezouten water
# heb de kerstomaten in twee gesneden
# giet de pasta af maar hou nog wat kookvocht over .
# giet de kersttomaten door de warme pasta maar laat ze niet gaar worden
# voeg er nu de tapenade en een pollepel kookvocht aan toe
# kruid met oregano,peper.
# je kan afwerken met kappertjes( ik heb olijven gebruikt )
# werk af met geraspte pecorino
# je kunt ook fetakaas gebruiken of geroosterde pijnboompitten ..
# smakelijk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.