Bulgur rijst

Gepubliceerd op 6 maart 2021 om 09:50

Bulgur rijst :
# Ingrediënten :

# 75 gr olijfolie
# 2 glazen bulgur
# 1 ajuin
# 1 groene paprika ( schil eraf )
# 1 tomatenconserven die ik nog staan had van verleden zomer( anders 3 tomaten )
# 1 soeplepel tomatenpuree
# warm water vullen tot 2 cm boven de bulgur # zout, peper

 

 

Bereiding:

# zet de bulgur in koud water , spoel heel grondig
# zet in een vergiet en laat uitlekken
# de paprika ,ajuin heel fijn snijden( eventueel ook de tomaten als u geen tomatenconserven hebt.)
# zet olijfolie in een kookpot
# voeg de ajuin , daarna de paprika en dan de verse tomaten toe
# voeg er ook 1 soeplepel tomatenpuree bij
# roer een minuutje of twee
# voeg daarbij de bulgur toe
# daarna voeg water toe tot 2 cm boven de bulgur .(ik doe het graag met kippenbouillon, anders kan je 1 kippenbouillon zetten )
# laat op een middelmatig vuur
# laat deksel toe en laat nog zeker 10 minuten rusten
# smakelijk !

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.