zandkoekjes met chocolade

Gepubliceerd op 10 maart 2021 om 16:13

Heerlijke zandkoekjes als tussendoortje
# Heb 34 koekjes gemaakt
Ingrediënten :
# 145 gram boerenboter( op kamertemperatuur )
# 40 gr vanillesuiker( heb een pot met gewone suiker waar ik regelmatig als ik een vanillestokje gebruikt erin steekt)
# 15 gram parelsuiker( heel fijne)
# 80 gram kristalsuiker
# 1 vanillestokje
# 1 ei # snuifje zout
# 310 gr patisserie bloem

# puur chocolade voor als je de zandkoekjes wilt dippen

Bereiding:
# zeef de bloem en meng dit met de suiker, vanillesuiker en parelsuiker
# snijd de vanillestokje in de lengte open .
# Haal er de zaadjes eruit en doe ze bij de suiker toe
# meng de malse boter en kneed met de hand tot een kruimelig deeg ( je kan het zeker ook doen met de keukenmachine. Ik heb het deze keer met de hand gekneden)
# voeg er het ei en een snuifje zout toe
# kneed dit tot een mooie deegbal
# wikkel dit in een huishoudfolie en laat 1 uur opstijven in de koelkast
# verwarm de oven op 175 graden onder bovenwarmte
# bekleed de bakplaat met bakpapier of siliconen mat
# rol het deeg uit en steek er met vormpjes koekjes uit
#leg er de koekjes erop
# laat ze 14-15 bakken in de oven
# laat ze dan volledig afkoelen
# dip ze eventueel in warme chocolade en laat afkoelen op een bakpapier
# smakelijk!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.