![](https://primary.jwwb.nl/public/w/o/m/temp-rerclujzwnjtzaazyfjf/wx1j50/159656440_1076674142831430_941816975025474319_o1.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1440%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=550&height=550)
Heerlijke zandkoekjes als tussendoortje
# Heb 34 koekjes gemaakt
Ingrediënten :
# 145 gram boerenboter( op kamertemperatuur )
# 40 gr vanillesuiker( heb een pot met gewone suiker waar ik regelmatig als ik een vanillestokje gebruikt erin steekt)
# 15 gram parelsuiker( heel fijne)
# 80 gram kristalsuiker
# 1 vanillestokje
# 1 ei # snuifje zout
# 310 gr patisserie bloem
# puur chocolade voor als je de zandkoekjes wilt dippen
Bereiding:
# zeef de bloem en meng dit met de suiker, vanillesuiker en parelsuiker
# snijd de vanillestokje in de lengte open .
# Haal er de zaadjes eruit en doe ze bij de suiker toe
# meng de malse boter en kneed met de hand tot een kruimelig deeg ( je kan het zeker ook doen met de keukenmachine. Ik heb het deze keer met de hand gekneden)
# voeg er het ei en een snuifje zout toe
# kneed dit tot een mooie deegbal
# wikkel dit in een huishoudfolie en laat 1 uur opstijven in de koelkast
# verwarm de oven op 175 graden onder bovenwarmte
# bekleed de bakplaat met bakpapier of siliconen mat
# rol het deeg uit en steek er met vormpjes koekjes uit
#leg er de koekjes erop
# laat ze 14-15 bakken in de oven
# laat ze dan volledig afkoelen
# dip ze eventueel in warme chocolade en laat afkoelen op een bakpapier
# smakelijk!!
![](https://primary.jwwb.nl/public/w/o/m/temp-rerclujzwnjtzaazyfjf/3vdnoo/159765873_1076674149498096_1864351113514549876_o.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1440%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=850&height=850)
Reactie plaatsen
Reacties