Pasta met spinazie, roomsaus en kippenworst

Gepubliceerd op 10 november 2021 om 17:51

Pasta met spinazie, roomsaus en kippenworst:

Ingrediënten :
# 450 gram verse spinazie ( ik heb het eerst laten stoven en dan met een blender fijn gehakt)
# 500 gram spirelli pasta ( ik tel 70-100 gram per persoon)
# 2 eetlepel basilicum olie olijfolie
# 250 ml room
# 4 teentjes knoflook
# kippenworst 500 -700 gram( naargelang je eet )
# 50 gram pompoenpitten
# zout, peper, lichtjes paprika ( heb ook wat spaghetti kruiden bijgevoegd

 

Bereiding:
# snij de kippenworst in repen
# voeg wat boter in een pan en bak deze kippenworst mooi bruin
# hou deze apart na het bakken
# voeg een snuifje zout toe in kokend water
# kook de spirelli ( sta dikwijls op de verpakking aangeduid)
# giet de pasta af
# verhit wat basilicum olijfolie in een pan
# voeg de geperste knoflook toe en bak eventjes
# voeg de spinazie toe en leg er een deksel op
# kook ze ongeveer 5 minuten
# als de spinazie zacht is , nadien heb ik het in de blender fijn laten hakken en voeg het nadien terug in de pan waar de knoflook is
# voeg de fijngesneden kip stukjes erbij , laat eventjes sudderen
# voeg er de room bij en laat laat wat sudderen
# meng nu de pasta en de saus bijeen
# voeg wat kruiden toe
# laat alles samen koken tot het wat kookt
# voeg er nu de pompoenpitten erbij
# smakelijk!!

#pasta #pompoenpitten #kip #spinazie #lekker #delicious #room

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.