Shortbread met chocoladefudge en walnoten

Gepubliceerd op 9 november 2021 om 16:02

Shortbread met chocoladefudge en walnoten:
Heb het in een bakvorm gebakken van (28 cm - 13 cm ) volgende keer zou ik het in een iets groter ovenschaal eens willen bakken Ingrediënten : Koekjes :
# 220 gr roomboter
# 90 gr suiker
# 300 gr tarwebloem

Voor de chocoladefudge:
# 335 gr zwarte chocolade
# 75 gr boerenboter
# 305 g ( 1 blikje gesuikerde gecondenseerde melk )

Afwerking :
# walnoten

Bereiding koekdeeg ( bodem) :
# vet de bakvorm in met wat boter en leg er een bakpapier erop
# klop de zachte boter met de suiker luchtig
# voeg vervolgens de bloem en kneed dit met je handen tot een mooie deeg
# verwarm de oven voor op 160 graden
# druk het deeg in de vorm en verdeel gelijkmatig over de bodem en lichtjes de randen
# prik er met een vork overal gaatjes in
# bak de koek in een voorverwarmde oven ongeveer 45 minuten. ( mijn bakvorm was wat klein , hoe groter de bakvorm of ovenschaal hoe vlugger het bakt. Dus wel opletten naar de tijd het hangt allemaal af hoe groot de bakvorm of ovenschaal is.

# verwarm voor de chocoladefudge de chocolade , de boter en de gecondenseerde melk
# verwarm en blijf roeren tot alle ingrediënten gesmolten zijn
# stort de chocoladefudge onmiddellijk over de koek
# bestrooi onmiddellijk met walnoten,.. en laat de taart 2-3 uur afkoelen in de koelkast nadien. # smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.