Turkse rijst met rozijnen en lamsvlees met sojasaus

Gepubliceerd op 13 november 2021 om 13:31

Heerlijke Turkse rijst met rozijnen

Ingrediënten :
# 350 gram rijst
# 500 ml heet water ( je kan er 1 kippenbouillon bijvoegen )
# of een kip koken op voorhand en het water zeven en deze als bouillon water gebruiken, gewoon heerlijk
# 1 eetlepel boerenboter(30 gram )
# 1/2 koffielepel zout
# 4 tal eetlepels olijfolie1 kg lamsvlees
# 4 teentjes look
# 1 ajuin
# peper , zout
# soja saus

Bereiding rijst:
# zet de 350 gram rijst in een kom in kokend water en laat 20 minuten rusten
# na 20 minuten spoel je de rijst heel goed in een vergiet .
# Laat dit goed uitlekken
# verhit de olie in een pan
# voeg de rijst toe tot alle korrels glazig zijn ( 1 minuutje)
# voeg het hete water toe ,daarbij de boerenboter en zout (eventueel 1 kippenbouillon als u het graag hebt ) en roer alles goed door
# als u een kip kookt kan u dit water ook gebruiken plaats een kippen bouillon
# de eerste minuut zet ik het op hoogste vuur , maar nadien laat ik op heel laag vuur garen (nummer 3-4)
# plaats een deksel op de pan# roer af en toe ( niet te veel ) en zeker niet in het begin
# juist voor dat het klaar is voeg je de rozijnen toe. Roer goed
# dus als het water verdampt is en het rijst gaar is is het klaar( controleer dat de rijst gaar is)
# dan laat ik het zeker nog in de pan 10 minuten rusten vooraleer ik het serveer
# smakelijk ,afiyet olsun!!

Bereiding lamsvlees:
# snij het vlees in kleine stukjes
# verhit de olie en bak het vlees
# voeg wat zout, peper
# snij de uien heel fijntjes
# voeg nadien de ui toe
# voeg de geperste knoflook ook toe
# laat het mooi glazig bakken
# voeg nadien aan het vlees wat sojasaus toe
# laat het vlees met sojasaus op matig vuur sudderen
# serveer met heerlijke Provençaalse saus
# smakelijk !

#turkserijst #pilav #lamsvlees #provencaalsesaus #heerlijk ##

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.