Saus voor de kipfilet: # 200 ml room # 1 koffielepel curry kruiden # 1 eetlepel olijfolie # 300 gr paddenstoelen
Voor de pasta : # 70-100 gr pasta per persoon # zout # 1 eetlepel boerenboter # 1 koffielepel gedroogde basilicum # 1 theelepel tijm # 100 gr room
Bereiding: # eerst snijden we de kipfilet in blokjes en voeg deze in een kom # voeg al de marinade bij de kip toe zoals olijfolie, azijn, geperste knoflook, peper, tijm en zeezout # meng de marinade heel goed en bedek deze met een plasticfolie en laat deze zeker 1 uur rusten in de koelkast
# ondertussen de kipfilet aan het marineren is , snij de paddenstoelen in schijfjes al # na de wachttijd van de marinade , plaats een pan op het vuur en verwarm het goed. # doe de olijfolie in de pan# voeg de stukjes kip toe en bak op middelmatig hoog vuur met constant te roeren
# als de kipfilet gebakken zijn , plaats de pan aan de kant en bak vervolgens de paddenstoelen apart in een pan met één eetlepel olijfolie. # voeg nu de gebakken paddenstoelen bij de kipfilet en voeg er ook 1 koffielepel curry kruiden toe # voeg nu de room toe # als het indikt haal je het van het vuur af
Voor de pasta : # voeg een snuifje zout toe in kokend water # giet de pasta erin # op de verpakking zie je ongeveer hoe veel het moet gekookt worden. Proef er eentje en zo zie je dat de pasta gaar is geworden # voeg in een pan 1 eetlepel boerenboter # voeg de pasta en de kruiden toe zoals basilicum en tijm # voeg op het einde de room toe en laat eventjes sudderen # eet smakelijk !
Reactie plaatsen
Reacties