recepten
Ontbijt
Lunch
Kebab salade
Olijven salade
Caesarsalade met mango
Kroketten met verse mayonnaise
Tortilla met aubergines
Courgette pannekoeken met mais
Scampi’s in de oven
Romige pasta met room, paprika en zongedroogde tomaten
Pasta met scampi in tomatenroomsaus
Krokante börek
Bohça pogaca met feta kaas en zwarte olijven
Sigara börek
Bohça poğaça met feta kaas en peterselie
Poğaça ( broodjes) met Dille en Fetakaas
Poğaça ( broodjes) met Dille en Fetakaas Dereotlu peynirli poğaça : Ingrediënten : # 2 eieren ( 1 geel gebruik ik voor de bovenkant van de broodjes te smeren ) # 100 ml zonnebloemolie # 100 gram Griekse yoghurt # 50 ml gesmolten boerenboter # 25 gram suiker # 1 eetlepel (25 ml) azijn heb de rode wijnazijn gebruikt # 10 gram zout # 16 gram backing powder # 200 gram feta kaas # 33 gram dille heel fijn gesnipperd # 500 gram bloem
Speciale croque monsieur
Gözleme
# Ingrediënten : # 250 ml lauw water # 250 ml lauw melk # ongeveer 900 gram tarwe bloem # 10 gr zout # 21 gram verse gist # boerenboter voor op de gözleme te smeren als het gebakken is Ingrediënten vulling: # feta kaas en peterselie heel fijn gesnipperd gemengd # en heb ook met aardappelen vulling gedaan # 1 kg aardappelen , zout, peper, 1 eetlepel tomatenpuree ,als je graag wat pikant wil kun je naar gewenst 1/2 tot 1 koffielepel pili pili bijvoegen, olijfolie,1 ui , 1/2 koffielepel paprikapoeder
Courgette gemaakt met paprika en paddestoelen
Çoban salatası
Hoofdgerechten
Kip met courgettesaus
Homemade chicken nuggets (kip)
Aubergine opgerold met gehaktballen
Sarma met pistache
Tavuk dunyasi (kip met aubergines en pasta)
Laagjes aubergines met gehaktsaus met bulgur
Kip, Turkse rijst met een pittige saus
In de oven aardappelen en kofte
Aardappel gehaktrol
Paprika en zoete paprika's dolma
Scampi's met heerlijke groenten
Ansjovis met koekenpan (koekenpan)
Klik hier om een tekst te typen.
Vol au vent
Patlican kebabi met aardappelen extra
Manti( Turkse Ravioli)
Aubergine kebab met ayran
Gevulde paprika's met rijst
Aubergine en courgette sarma kebab
Desserts
Aardbeien tiramisu roulade
Chocolaatjes met studentenhaver
Hartvormige appel-citroen cake
Kleine fruittaart met slagroom
Chocolademousse met crumble
Appelflappen met appelcompote
Koekjes met simit smaak
Creatieve chocolade met een zoute twist
Appeltaart met vanille-ijs
Koekjes met simit smaak
Rijstpap zonder maiszetmeel
Halloween koekjes
Chocolademousse
Chocolademoussetaart met frambozen en braambessen
Pruimen en vijgen pestili
Taart met mascarpone en speculaas
Donuts
Kokosrotsen
Soepen
Turkse kippensoep
Lebeniye corbasi ( Lebeniye soep)
Kippensoep
Groentesoep met Griekse pasta
Heerlijke kipstoofpot met aardappelen en wortel
Ezo gelin corbasi (ezo gelin soep
Hanimaga corbasi( kikkererwten,linzen soep)
Broccoli / rode paprika soep met Griekse pasta
Lebeniye corbasi
Champignonsoep
Ezo gelin corbasi ( ezo gelin soep)
Yayla corbasi (Turkse yoghurt soep)
Kippensoep met sterpasta
Turkse vermicelli soep met kip
Champignonsoep met kaasstengels
Pompoensoep
Preisoep
Pittige rode linzensoep (mercimek corbasi)
Broodvarianten
Pastane pogacasi
Zachte broodjes met feta kaas en groene olijven
Brood met chocoladedruppels
Bazlama (Turkse platte pita broodjes)
Zachte Turkse broodjes met aardappelen
Zachte Turkse broodjes met feta kaas gemengd peterselie
Lekkere verse broodjes 😋
Zachte sandwiches
Simit of Turkse bagel
Franse baguette🥖
Broodjes met aardappel en sesamzaad
Turkse zachte broodjes
Hamburger broodjes
Bereiding # voeg de verse gist met lauw melk # roer dit mengsel goed en laat een minuutje werken # zet in de kom de melk met de gemengde gist , yoghurt, suiker,zonnebloemolie , de twee eiwitten , voeg er dan beetje bij beetje de bloem bij # voeg er tussendoor dan de zout toe # je kan het rustig met de hand kneden ,kneed het deeg ongeveer 15-20 minuten tot je een soepel deeg hebt. # of eventueel gebruik een keukenmachine hiervoor en gebruik hiervoor de deeghaak en laat deze 10-15 minuten kneden # heb aan de rand van een ander pot 1 eetlepel zonnebloemolie gesmeerd # vorm een bal van het deeg en leg de deegbal in een licht met zonnebloemolie ingevette kom # dek de kom met plasticfolie , ik leg daarop nog een handdoek op # laat het deeg op kamertemperatuur ongeveer 1 uur in volume verdubbelen # stort het deeg op een heel licht met zonnebloemolie ingevette werkvlak en duw de lucht eruit # verdeel het deeg met een deegsteker in 24 gelijke stukken # ze wogen elk 100 gr ongeveer # bol de stukjes deeg op en plaats ze met bakpapier beklede bakplaat en dek de deegbolletjes onmiddellijk af met een plasticfolie # heb de deegbolletjes laten rijzen in de oven gesloten voor 60 minuten # haal de bakplaten nadien uit de oven # verwarm de oven op 200 graden onder-bovenwarmte # smeer de bolletjes in met een beetje water door middel van een penseel en strooi de sesamzaadjes en chiazaad erover # bak de hamburger broodjes goudbruin deze keer duurde het tussen 13-15 min # haal de broodjes uit de oven en zet er onmiddellijk een vochtige theedoek eventjes op. Hierdoor krijgt je zachte hamburger broodjes( deze keer heb ik het zelfs niet gedaan. Want ze waren al mooi zacht ) # laat de broodjes nadien afkoelen op een rooster # smakelijk
Bazlama( Turkse platte brood)
Ingrediënten : # 1250 gr tarwe bloem # 375 gr lauwe melk # 375 gr lauw water # 15 gr zout # 42 gram verse gist # 2 klontjes suiker
Briochette met chocolade
Belgische pistolets
Sint Valentijn broodjes
Snelle gerechten
Geroosterde wortels met avocado saus
Haydari
Komkommer met avocado en scampi
Paddenstoelen gevuld met fetakaas en gruyère mozzarella
Humus met paella kip en kruiden
Hummus met paella kip en kruiden
Guacamole
Homemade Mayonaise😋
Meze
Sigara borek uit de oven
Hummus met aubergines
Courgette pannenkoeken in hartvorm
Patlicanli haydari (aubergine met feta kaas)
Punt paprika dipje met walnoten
Pesto van gedroogde tomaten
Knolselder salade
Courgette opgerold met feta kaas
Haydari
Hummus met aubergines
Broccoli salade
Rode linzen kofte ( mercimek koftesi)
Coban salatasi
Yagli tatli biber tursusu (paprika met azijn en olie) en daarna gevuld met boursin kaas
Dille dressing
Pittige bloemkool hummus
Pikante peper in olie met azijn gevuld met kaas
Aubergine en puntpaprika salade met walnoten
Likeur en dranken
Conserveren en bewaren
Saksuka
Kaas maken zonder gist
Appelazijn
Tomaten met bonen op azijn opgelegd
Aardbeien confituur
Basilicum olie en Pesto
Vijgen confituur
Pepers op azijn
Zoete punt paprika's met olie en azijn
Pesto
De eerste fase van bereiden van olijven
Provençaalse saus
Tomatensaus
Pittige Turkse dip
-