recepten

 

Ontbijt

Lunch

Poğaça ( broodjes) met Dille en Fetakaas

Poğaça ( broodjes) met Dille en Fetakaas Dereotlu peynirli poğaça : Ingrediënten : # 2 eieren ( 1 geel gebruik ik voor de bovenkant van de broodjes te smeren ) # 100 ml zonnebloemolie # 100 gram Griekse yoghurt # 50 ml gesmolten boerenboter # 25 gram suiker # 1 eetlepel (25 ml) azijn heb de rode wijnazijn gebruikt # 10 gram zout # 16 gram backing powder # 200 gram feta kaas # 33 gram dille heel fijn gesnipperd # 500 gram bloem

Lees meer »

Gözleme

# Ingrediënten : # 250 ml lauw water # 250 ml lauw melk # ongeveer 900 gram tarwe bloem # 10 gr zout # 21 gram verse gist # boerenboter voor op de gözleme te smeren als het gebakken is Ingrediënten vulling: # feta kaas en peterselie heel fijn gesnipperd gemengd # en heb ook met aardappelen vulling gedaan # 1 kg aardappelen , zout, peper, 1 eetlepel tomatenpuree ,als je graag wat pikant wil kun je naar gewenst 1/2 tot 1 koffielepel pili pili bijvoegen, olijfolie,1 ui , 1/2 koffielepel paprikapoeder

Lees meer »

Hoofdgerechten

Desserts

Soepen

Broodvarianten

Hamburger broodjes

Bereiding # voeg de verse gist met lauw melk # roer dit mengsel goed en laat een minuutje werken # zet in de kom de melk met de gemengde gist , yoghurt, suiker,zonnebloemolie , de twee eiwitten , voeg er dan beetje bij beetje de bloem bij # voeg er tussendoor dan de zout toe # je kan het rustig met de hand kneden ,kneed het deeg ongeveer 15-20 minuten tot je een soepel deeg hebt. # of eventueel gebruik een keukenmachine hiervoor en gebruik hiervoor de deeghaak en laat deze 10-15 minuten kneden # heb aan de rand van een ander pot 1 eetlepel zonnebloemolie gesmeerd # vorm een bal van het deeg en leg de deegbal in een licht met zonnebloemolie ingevette kom # dek de kom met plasticfolie , ik leg daarop nog een handdoek op # laat het deeg op kamertemperatuur ongeveer 1 uur in volume verdubbelen # stort het deeg op een heel licht met zonnebloemolie ingevette werkvlak en duw de lucht eruit # verdeel het deeg met een deegsteker in 24 gelijke stukken # ze wogen elk 100 gr ongeveer # bol de stukjes deeg op en plaats ze met bakpapier beklede bakplaat en dek de deegbolletjes onmiddellijk af met een plasticfolie # heb de deegbolletjes laten rijzen in de oven gesloten voor 60 minuten # haal de bakplaten nadien uit de oven # verwarm de oven op 200 graden onder-bovenwarmte # smeer de bolletjes in met een beetje water door middel van een penseel en strooi de sesamzaadjes en chiazaad erover # bak de hamburger broodjes goudbruin deze keer duurde het tussen 13-15 min # haal de broodjes uit de oven en zet er onmiddellijk een vochtige theedoek eventjes op. Hierdoor krijgt je zachte hamburger broodjes( deze keer heb ik het zelfs niet gedaan. Want ze waren al mooi zacht ) # laat de broodjes nadien afkoelen op een rooster # smakelijk

Lees meer »

Snelle gerechten

Meze

Likeur en dranken

Conserveren en bewaren

Kalebassen